2. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Veganský guláš z červené čočky
zdroj: Recepty 24/7

Veganský guláš z červené čočky je lahodná a zdravá alternativa tradičního guláše. Tento recept je bohatý na vlákninu a bílkoviny a navíc je rychle a snadno připravený. Podívejte se na náš jednoduchý recept a vyzkoušejte si ho doma!

Suroviny

  • 1 šálek červené čočky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 2 mrkve
  • 2 brambory
  • 400g krájených rajčat
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Červenou čočku důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a necháme odkapat.
  2. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  3. Přidáme nakrájenou papriku, mrkev a brambory a dusíme, dokud zelenina změkne.
  4. Přidáme červenou čočku, krájená rajčata, rajčatový protlak a koření (sladkou papriku, kmín, papriku, sůl a pepř).
  5. Podlijeme vodou tak, aby vše bylo ponořené, a necháme vařit alespoň 30 minut, dokud čočka není měkká.
  6. Případně dochutíme solí a pepřem a podáváme s chlebem nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *