16. 10. 2024
Autor: Jakub Hrdina
Veganský guláš s tempehem a paprikou
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo rostlinné kuchyně s naším receptem na veganský guláš s tempehem a paprikou! Tento jednoduchý, zdravý a výživný pokrm kombinuje bohaté chutě a aroma tempehu s čerstvou paprikou a tradičními kořeněnými ingrediencemi, vytvářejíc tak perfektní veganskou večeři. Ideální pro každého, kdo hledá chutnou alternativu klasického gulášů. Vyzkoušejte náš recept a připravte si lahodný veganský guláš, který si zamiluje celá rodina. Zapojte se do světa zdravého vaření ještě dnes!

Suroviny

  • 200 g tempehu
  • 2 lžíce oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 červené papriky, nakrájené na proužky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sladké papriky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 400 g plechovka nakrájených rajčat
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžičky jablečného octa
  • 1 lžíce agáve sirupu
  • Čerstvé bylinky na ozdobu, např. petržel nebo koriandr

Postup

  1. Tempeh nakrájejte na malé kostičky.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova.
  3. Přidejte nasekaný česnek, tempeh, papriku a dále restujte na středním ohni, dokud se tempeh nezačne trochu zlatit a papriky nezměknou.
  4. Přisypete mletou papriku, kmín, tymián a sladkou papriku a promíchejte, aby se směs ochutila kořením.
  5. Osolte, opepřete a přidejte nakrájená rajčata, rajčatový protlak, zeleninový vývar a agáve sirup.
  6. Vařte na mírném ohni asi 30 minut, občas promíchejte.
  7. Před podáváním vmíchejte jablečný ocet a přikuste ke konečné chuti.
  8. Serve the goulash garnished with fresh herbs like parsley or cilantro.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *