13. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Veganský guláš s květákem.
zdroj: Recepty 24/7

Chuťově bohatý ​veganský guláš s ⁢květákem, který potěší i ty nejnáročnější gurmány. Jednoduchý recept plný chuti a zdravých surovin, který se hodí jako hlavní jídlo nebo teplá večeře. Vyzkoušejte ⁣tento lahodný pokrm ⁤plný ⁤zeleniny a bylin a nechte se okouzlit jeho aromatickou vůní.

Suroviny

  • 1 květák
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 brambory
  • 1 ⁣plechovka nakrájených rajčat
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžíce tymiánu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi si osmahneme nakrájenou ⁢cibuli a​ česnek na ‍oleji ⁤dozlatova.
  2. Přidáme na⁢ kostičky nakrájený květák a brambory a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
  3. Přidáme ⁣mletou papriku, tymián, ⁢sůl a pepř a promícháme.
  4. Přilijeme nakrájená rajčata včetně šťávy⁣ a necháme​ provařit asi 15 minut.
  5. Guláš dochutíme a můžeme podávat například s ‌rýží nebo pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *