13. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Chuťově bohatý veganský guláš s květákem, který potěší i ty nejnáročnější gurmány. Jednoduchý recept plný chuti a zdravých surovin, který se hodí jako hlavní jídlo nebo teplá večeře. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm plný zeleniny a bylin a nechte se okouzlit jeho aromatickou vůní.
Suroviny
- 1 květák
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 brambory
- 1 plechovka nakrájených rajčat
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžíce tymiánu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi si osmahneme nakrájenou cibuli a česnek na oleji dozlatova.
- Přidáme na kostičky nakrájený květák a brambory a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
- Přidáme mletou papriku, tymián, sůl a pepř a promícháme.
- Přilijeme nakrájená rajčata včetně šťávy a necháme provařit asi 15 minut.
- Guláš dochutíme a můžeme podávat například s rýží nebo pečivem.