13. 12. 2024
Autor: Jakub Hrdina
Veganský guláš s čočkou
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si lahodný veganský guláš s čočkou, který je nejen zdravý, ale i plný chuti. Tento recept je ideální pro každého, kdo hledá výživné a rychlé řešení večeře. Čočka, jako hlavní složka, je bohatá na bílkoviny a vlákninu, což v kombinaci se zeleninou a tradičními kořeními vytváří perfektní veganskou alternativu klasického guláše. Užijte si tento jednoduchý a rychlý recept, který si zamiluje celá rodina!

Suroviny

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 200 g brambor
  • 1 paprika
  • 400 g pomazánkového tofu (nebo jiného podobného veganského „masa“)
  • 150 g čočky
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička chilli papričky (nepovinné)
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • Sůl a pepř
  • Olej na smažení

Postup

  1. Očistěte a nakrájejte cibuli, česnek, mrkve, papriku a brambory na malé kousky.
  2. Na velké pánvi nebo v hrnci rozpalte olej a osmahněte cibuli dozlatova.
  3. Přidejte česnek, mrkve, brambory a papriku a smažte, dokud zelenina nezměkne.
  4. Přidejte tofu (či jinou náhražku masa) a smažte dalších několik minut.
  5. Přidejte sladkou papriku, kmín, majoránku a případně chilli. Promíchejte a nechte vařit asi minutu, aby se uvolnily arómy koření.
  6. Přidejte čočku, zeleninový vývar a rajčatový protlak.
  7. Ochutnejte a podle potřeby osolte a opepřete.
  8. Nechte na mírném ohni vařit přibližně 30 minut, nebo dokud čočka a zelenina nejsou měkké. Občas promíchejte.
  9. Serve the goulash hot, accompanied by fresh bread or dumplings.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *