3. 10. 2024
Autor: Jakub Hrdina
Veganský guláš s červenou čočkou
zdroj: Recepty 24/7

Objavte novou úroveň chuti s naším receptem na veganský guláš s červenou čočkou! Tento bohatý, zdravý a aromatický poklad je perfektní volbou pro každého, kdo hledá lahodné a vydatné veganské jídlo. Připraveno z čerstvých surovin, kořeněné červené čočky, zeleniny a vybraných bylinek, nabízí tento guláš ideální kombinaci výživy a chutě. Vyzkoušejte náš snadný recept a připravte si doma ultimátní veganský pokrm, který zahřeje tělo i duši!

Suroviny

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
  • 2 mrkve, nakrájené na kostičky
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 1 lžička majoránky
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 200 g červené čočky
  • 400 g plechovka rajčatového protlaku
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 2 středně velké brambory, nakrájené na kostky
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. V hluboké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej a přidejte nakrájenou cibuli. Restujte asi 5 minut, dokud cibule neprosvítne.
  2. Přidejte česnek, papriku, mrkev a orestujte dalších 5 minut.
  3. Zasypte mletou paprikou, majoránkou a kmínem, promíchejte a nechte chvíli zapéci, aby se uvolnily aroma koření.
  4. Přidejte červenou čočku, rajčatový protlak a zeleninový vývar. Dobře promíchejte a přiveďte k varu.
  5. Pokud máte rajčata kusová, můžete je nejprve rozmixovat na hladký protlak.
  6. Přidávejte brambory, osolte, opepřete a vařte na mírném ohni přibližně 25 minut, nebo dokud nejsou čočka a brambory měkké.
  7. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem a případně přidejte trochu vody, pokud je guláš příliš hustý.
  8. Hotový guláš podávejte s čerstvým pečivem nebo jako samostatné jídlo. Můžete ho ozdobit čerstvou pažitkou nebo petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *