21. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Veganský guláš s batáty je lahodná a zdravá alternativa k tradičnímu guláši. Tento plný chuti pokrm kombinuje sladkou chuť batátů s bohatou omáčkou plnou zeleniny a exotických koření. Recept je snadno připravitelný a určitě potěší jak milovníky rostlinné stravy, tak i ty, kteří hledají nové kreativní varianty tradičních jídel. Vyzkoušejte tento veganský guláš s batáty a nadchněte své chuťové buňky!
Suroviny
- 2 batáty
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 2 brambory
- 1 paprika
- 400g nakrájených rajčat
- 1 plechovka cizrny
- 2 lžíce sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Oloupejte a nakrájejte batáty, cibuli, mrkev, brambory a papriku na menší kousky.
- Na pánvii rozpálte olej a osmahněte cibuli.
- Přidejte batáty, mrkev, brambory a papriku a smažte je asi 5 minut.
- Přidejte nakrájená rajčata, cizrnu a koření (sladkou papriku, kmín, skořici, sůl a pepř) a poduste do měkka.
- Zkontrolujte chuť a přidejte další koření podle potřeby.
- Přiklopte poklicí a nechte provařit asi 20 minut na mírném ohni.
- Podávejte teplý guláš s batáty s chlebem nebo rýží.