20. 1. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Veganský guláš
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte veganský guláš plný chutných zeleninových ingrediencí, který vás jistě zahřeje. Tento recept je snadný na přípravu a skvěle chutná i těm největším milovníkům masových jídel. Připravte si ho dle našeho receptu a dejte mu šanci i vy!

Suroviny

  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 papriky
  • 2 mrkve
  • 400g nakrájených rajčat z plechovky
  • 400g nakrájených brambor
  • 400g červené čočky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžička kmínu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi osmahneme cibuli, česnek a papriky na oleji, dokud nezezlátnou.
  2. Přidáme nakrájené mrkve a necháme chvíli restovat.
  3. Přidáme rajčata z plechovky, brambory, čočku a zalijeme zeleninovým vývarem.
  4. Přidáme sladkou a mletou papriku, rajský protlak, kmín, sůl a pepř.
  5. Necháme vařit na mírném plameni asi 30-40 minut, dokud není čočka měkká.
  6. Případně dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat s chlebem nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *