20. 1. 2025
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte veganský guláš plný chutných zeleninových ingrediencí, který vás jistě zahřeje. Tento recept je snadný na přípravu a skvěle chutná i těm největším milovníkům masových jídel. Připravte si ho dle našeho receptu a dejte mu šanci i vy!
Suroviny
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 papriky
- 2 mrkve
- 400g nakrájených rajčat z plechovky
- 400g nakrájených brambor
- 400g červené čočky
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi osmahneme cibuli, česnek a papriky na oleji, dokud nezezlátnou.
- Přidáme nakrájené mrkve a necháme chvíli restovat.
- Přidáme rajčata z plechovky, brambory, čočku a zalijeme zeleninovým vývarem.
- Přidáme sladkou a mletou papriku, rajský protlak, kmín, sůl a pepř.
- Necháme vařit na mírném plameni asi 30-40 minut, dokud není čočka měkká.
- Případně dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat s chlebem nebo rýží.