Výtečný veganský recept na tradiční český čočkový guláš s brambory. Lehce dochucený směsí exotických koření a čerstvou zeleninou. Skvělá a zdravá alternativa klasickému guláši, která potěší nejen vegetariány. Vyzkoušejte ho a přesvědčte se sami!

Suroviny:

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 brambory
  • 200g červené čočky
  • 400g krájených rajčat
  • 400ml zeleninového vývaru
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

Postup:

  1. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na kostičky nakrájené mrkve a brambory, necháme chvíli restovat.
  3. Přisypeme mletou papriku a kmín, osolíme a opepříme.
  4. Přilijeme krájená rajčata, zalijeme zeleninovým vývarem a přidáme omytou čočku.
  5. Na mírném ohni necháme dusit, dokud čočka a zelenina nezměknou.
  6. Případně dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  7. Po uvaření můžeme podávat samotné nebo s chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *