19. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš lahodný veganský recept na chilli sin carne, který vás jistě překvapí svou bohatou a pikantní chutí. Tato alternativa k tradičnímu chilli con carne je plná kvalitních ingrediencí, které zaručeně potěší jak vaše chuťové buňky, tak i vaše zdraví. Nechte se okouzlit tímto lahodným pokrmem, který je zároveň šetrný k životnímu prostředí. S naším receptem na veganské chilli sin carne se vám určitě podaří překvapit i vaše největší gurmánské kritiky. A co víc – je připraven během chvíle! Zkuste ho hned!
Suroviny
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 paprika, nasekaná
- 1 plechovka fazolíček, odklopená a opláchnutá
- 1 plechovka červené nahrádky, odklopená
- 1 plechovka kukuřice, odklopená a opláchnutá
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce chilli koření
- 1 lžička koriandru
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme cibuli, česnek a papriku.
- Přidáme fazolíček, nahrádku a kukuřici. Promícháme.
- Přidáme rajčatový protlak a koření. Dochutíme solí a pepřem.
- Podusíme asi 15 minut na mírném ohni.
- Podáváme například s rýží nebo nachos.