Vyzkoušejte tento lahodný veganský recept na chilli s čočkou, který je plný chutí a zdravých surovin. Tato jídelna alternativa tradičnímu chilli con carne je rychle připravena a skvělá na studené zimní dny. Zkuste si připravit toto lahodné jídlo plné bílkovin a vlákniny ještě dnes!

Suroviny

  • 1 šálek červené čočky
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 veľká paprika, nakrájaná na kocky
  • 1 konzerva fazule, opláchnutá a scedená
  • 1 konzerva nakrájaných paradajok
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica mletej papriky
  • 1 lyžica korenia chilli
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olej na smaženie

Postup

  1. Čočku prepláchnite pod teplou vodou a nechajte ju namočenú aspoň 30 minút.
  2. Na panvici si rozpálte olej a orestujte cibuľu, cesnak a papriku, až kým nezmäknú.
  3. Pridajte opláchnutú a scedenú fazuľu a pokračujte v smažení.
  4. Potom pridajte nakrájané paradajky, pretlak, mletú papriku, korenie chilli, soľ a korenie.
  5. Nezabudnite aj na čočku, ktorú ste namočili, pridajte ju do hrnca aj s vodou, v ktorej bola namočená.
  6. Povarte na miernom ohni asi 20 – 25 minút, až kým sa všetky chute spoja a získate hustejšiu konzistenciu.
  7. Servírujte teplé s plátkom čerstvého chleba alebo ryže.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *