7. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný veganský recept na červený kari s tofu! Kombinace exotických koření, čerstvé zeleniny a křehkého tofu vás jistě nadchne. Tento jídlo je plné chuti a vyživujících látek, které jsou pro vegany důležité. Připraveno bude rychle a snadno, takže si ho můžete užít i v případě, že nemáte na vaření moc času. Užívejte si ho samotné nebo s rýží pro opravdu sytý zážitek.
Suroviny
- 200 g tofu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 200 g zelené fazolky
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce červeného kari koření
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř dle chuti
- olivový olej
Postup
- Tofu nakrájíme na kostky.
- Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na jemno.
- Papriku a mrkev nakrájíme na menší kousky.
- V hluboké pánvi rozehřejeme olej a osmahne cibuli s česnekem dozlatova.
- Přidáme červenou papriku a mrkev a vaříme asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Přidáme kari koření a orestujeme 1 minutu, aby uvolnilo vůni.
- Přidáme tofu a zelenou fazolku a podlijeme kokosovým mlékem.
- Přidáme sójovou omáčku, cukr, sůl a pepř dle chuti.
- Povaříme přibližně 10 minut, dokud se omáčka zahustí a zelenina je měkká.
- Případně dochutíme a podáváme s rýží nebo quinoou.