7. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Veganský červený kari s tofu
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný veganský recept na červený kari s tofu! Kombinace exotických koření, čerstvé zeleniny a křehkého tofu vás jistě nadchne. Tento jídlo je plné chuti a vyživujících látek, které jsou pro vegany důležité. Připraveno bude rychle a snadno, takže si ho můžete užít i v případě, že nemáte na vaření moc času. Užívejte si ho samotné nebo s rýží pro opravdu sytý zážitek.

Suroviny

  • 200 g tofu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkev
  • 200 g zelené fazolky
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce červeného kari koření
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř dle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Tofu nakrájíme na kostky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na jemno.
  3. Papriku a mrkev nakrájíme na menší kousky.
  4. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a osmahne cibuli s česnekem dozlatova.
  5. Přidáme červenou papriku a mrkev a vaříme asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
  6. Přidáme kari koření a orestujeme 1 minutu, aby uvolnilo vůni.
  7. Přidáme tofu a zelenou fazolku a podlijeme kokosovým mlékem.
  8. Přidáme sójovou omáčku, cukr, sůl a pepř dle chuti.
  9. Povaříme přibližně 10 minut, dokud se omáčka zahustí a zelenina je měkká.
  10. Případně dochutíme a podáváme s rýží nebo quinoou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *