15. 2. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Veganský bramborový guláš
zdroj: Recepty 24/7

Veganský bramborový guláš je lahodná a sytá rostlinná alternativa k tradičnímu hovězímu guláši. Tento jednoduchý recept zahrnuje čerstvé brambory, cibuli, papriky a vybrané koření, aby vytvořil bohatou a chutnou omáčku. Veganský bramborový guláš je plný vlákniny, vitamínů a minerálů a dokonale se hodí k podávání s knedlíky, pečivem nebo rýží. Připravte si tento zdravý a vydatný pokrm plný chuti a potěšíte jak svou chuťovou, tak i zdravotní výživovou potřeby.

Veganský bramborový guláš

Suroviny:

  • 500 g brambor
  • 2 cibule
  • 2 červené papriky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 400 g krájených rajčat
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Oloupejte brambory a nakrájejte je na menší kousky.
  2. Cibuli a červenou papriku nakrájejte na drobné kostičky.
  3. Ve velkém hrnci zahřejte olivový olej a přidejte cibuli a papriky. Smažte je dozlatova.
  4. Přidejte prolisované česnekové stroužky a smažte je spolu s cibulí a paprikou ještě 1 minutu.
  5. Přidejte brambory, sladkou papriku, kmín a koriandr. Promíchejte a smažte asi 2 minuty.
  6. Přidejte krájená rajčata a zeleninový vývar. Osolte a opepřete podle chuti.
  7. Nechejte guláš vařit na středním ohni asi 20 minut, dokud se brambory nezměknou.
  8. Po 20 minutách ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  9. Podávejte teplý guláš s chlebem nebo knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *