26. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit veganským batátovým gulášem plným bohatých chutí. Tento jednoduchý a zdravý recept vám přinese šťavnaté kousky batátu v pikantní paprikové omáčce s cibulí a česnekem. Osladíme to kokosovým mlékem pro dokonalou krémovost. Skvělý pokrm, který potěší nejen vegetariány, ale i masožravce. Dopřejte si kulturní jídlo plné živin a užijte si chuťovou explozi!
Suroviny:
- 2 velké batáty
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 papriky
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžíce mletého koriandru
- 400 g konzervovaných rajčat
- 400 ml zeleninového vývaru
- Sojová omáčka podle chuti
- Čerstvá petrželka na dochucení
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Nejprve oloupejte a nakrájejte batáty, cibuli, česnek a papriky na menší kousky.
- Na pánvi zahřejte olivový olej a přidejte cibuli a česnek. Smažte, dokud nezezlátnejí.
- Přidejte na pánvi papriky, mletou sladkou papriku, kmín a koriandr. Smažte asi minutu, než se koření uvolní vůně.
- Přidejte batáty, rajčata, zeleninový vývar a sojovou omáčku. Dochutit solí a pepřem. Přiveďte k varu a pak zvolniťte plamínek. Vše nechejte vařit asi 30-40 minut, dokud se batáty neudělají měkké.
- Před podáváním posypeme jemně nasekanou petrželkou. Podáváme s chlebem.