30. 8. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné veganské těstoviny s rajčaty a bazalkou. Tento jednoduchý recept je plný chutí a zároveň zdravý. Ideální kombinace čerstvých surovin vytvoří skvělou pleťovou večeři pro celou rodinu. Snažte se postupovat podle návodu, aby výsledek byl co nejlepší.
Suroviny
- 250g veganských těstovin
- 4 rajčata
- 2 stroužky česneku
- Čerstvá bazalka
- Olivový olej
- Sůl a pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm posekaný česnek.
- Přidejte na kousky nakrájená rajčata a dusíme asi 10 minut.
- V druhém hrnci uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
- Když jsou rajčata měkká, přidejte do omáčky nasekanou bazalku a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Přidejte uvařené těstoviny do omáčky, promíchejte a podávejte posypané s další čerstvou bazalkou.