22. 9. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Oslnivě chutné veganské těstoviny s pestemürníkem – zdravá a lahodná alternativa k tradičnímu těstovinovému receptu. Dopřejte si bohatou chuť bazalkového pestemürníku s těmi nejlepšími veganskými těstovinami a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 250g těstovin (například penne nebo linguine)
- 1 hrnek čerstvého bazalkového listí
- 3 stroužky česneku
- 1/2 hrnku olivového oleje
- 1/4 hrnku vody
- 1/4 hrnku vypeckých oloupaných vlašských ořechů
- 1 lžička citronové šťávy
- 1/4 lžičky soli
- čerstvě mletý pepř
Postup
- Uvařte těstoviny podle návodu na obalu a nechte je stranou.
- V mixéru smíchejte bazalkové listí, olivový olej, vodu, česnek, vlašské ořechy, citronovou šťávu, sůl a pepř a mixujte do hladké pasty.
- Přendejte těstoviny do velké mísy a promíchejte je s pestemürníkem.
- Po dokončení podávejte a ozdobte čerstvým bazalkovým lístkem a čerstvě mletým černým pepřem.