14. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Veganské těstoviny s červenou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné veganské těstoviny s bohatou a aromatickou červenou omáčkou. Tato chutná a zdravá alternativa k klasickým těstovinám s masovou omáčkou je plná lahodných italských bylinek a zeleniny. Ideální pokrm pro všechny milovníky italské kuchyně a veganské stravy. S naším jednoduchým receptem si svůj výtečný pokrm připravíte snadno a rychle. Navíc se nebudete muset trápit s hledáním veganských variant oblíbených pokrmů. Užijte si skvělou chuť bez zbytečného stresu!

Suroviny

  • 250g veganských těstovin
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400g krájených rajčat z plechovky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi zahřejte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli se stroužky česneku.
  2. Přidejte krájená rajčata z plechovky, oregano, kmín, sladkou papriku, cukr, sůl a pepř. Vařte omáčku asi 15-20 minut na mírném ohni.
  3. V mezidobí uvařte veganské těstoviny dle návodu na obalu. Sceděte a nechte stranou.
  4. Když je omáčka hotová, vmíchejte do ní uvařené těstoviny a nechte je společně prohřát.
  5. Po dokončení podávejte do talířů a podávejte posypané nasekanou čerstvou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *