14. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné veganské těstoviny s bohatou a aromatickou červenou omáčkou. Tato chutná a zdravá alternativa k klasickým těstovinám s masovou omáčkou je plná lahodných italských bylinek a zeleniny. Ideální pokrm pro všechny milovníky italské kuchyně a veganské stravy. S naším jednoduchým receptem si svůj výtečný pokrm připravíte snadno a rychle. Navíc se nebudete muset trápit s hledáním veganských variant oblíbených pokrmů. Užijte si skvělou chuť bez zbytečného stresu!
Suroviny
- 250g veganských těstovin
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g krájených rajčat z plechovky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup
- Na pánvi zahřejte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli se stroužky česneku.
- Přidejte krájená rajčata z plechovky, oregano, kmín, sladkou papriku, cukr, sůl a pepř. Vařte omáčku asi 15-20 minut na mírném ohni.
- V mezidobí uvařte veganské těstoviny dle návodu na obalu. Sceděte a nechte stranou.
- Když je omáčka hotová, vmíchejte do ní uvařené těstoviny a nechte je společně prohřát.
- Po dokončení podávejte do talířů a podávejte posypané nasekanou čerstvou petrželkou.