23. 11. 2024
Autor: Jakub Hrdina
Veganské tacos s quinoou a avokádem
zdroj: Recepty 24/7

Objevte recept na lahodné veganské tacos s quinoou a avokádem! Tento zdravý a rychlý pokrm je ideální pro každého, kdo hledá chutný a vyvážený vegetariánský oběd či večeři. Plněný výživnou quinoou, krémovým avokádem a čerstvou zeleninou, tento recept je nejen skvělou volbou pro vegany, ale zaujme i milovníky zdravé kuchyně. Krok za krokem Vás provedeme přípravou této mexické pochoutky, která je nejen chutná, ale i plná barev a vitalit. Nechte se inspirovat naším receptem na veganské tacos a připravte si doma exotický zážitek plný chutí!

Suroviny

  • 1 šálek quinoi
  • 2 šálky vody
  • 1 avokádo, na kostičky
  • 1 malá červená cibule, nakrájená na kostičky
  • 1 paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 plechovka (400 g) černých fazolí, opláchnuté a scezené
  • 1 malá hrst čerstvého koriandru, nasekaného
  • Šťáva z 1 limetky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kumínu (římský kmín)
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička černého pepře
  • 8 kukuřičných tortill
  • Červená papriková omáčka nebo salsa podle chuti

Postup

  • V malém hrnci přiveďte vodu s quinoou k varu. Po dosažení varu snižte teplotu a vařte zakryté 15 minut nebo dokud quinoa nebude měkká a voda vstřebaná. Nechte odpočinout 5 minut, pak s quinoou promíchejte vidličkou.
  • Během vaření quinoi připravte zeleninu. V míse smíchejte nakrájené avokádo, červenou cibuli, papriku, černé fazole a koriandr.
  • Ochutnejte směs limetkovou šťávou, olivovým olejem, kuminem, paprikou, solí a pepřem.
  • Zahřejte tortilly podle instrukcí na balení.
  • Na každou tortillu nanděte dostatek směsi quinoi a zeleninovou směs.
  • Dopečte s červenou paprikovou omáčkou nebo salsou podle vlastní chuti.
  • Podávejte ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *