22. 9. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Veganské quinoové salátové taštičky – lehký a zdravý oběd plný chuti! Tento recept vám přináší osvěžující kombinaci quinoového salátu v taštičkách. Vyzkoušejte jednoduchý a rychlý způsob, jak si dopřát proteinovou porci bez použití živočišných produktů. Tyto taštičky jsou plné vitamínů, minerálů a dalších živin, které jsou pro váš organismus prospěšné. Dopřejte svému tělu tento veganský lahodný zážitek!
Veganské quinoové salátové taštičky
Suroviny
- 1 šálek vroucí vody
- ½ šálku quinoi
- 1 malá cibule, jemně nasekaná
- 1 středně velká mrkev, nastrouhaná
- ½ okurky, nakrájená na kostičky
- ½ červené papriky, nakrájená na kostičky
- 2 lžíce čerstvé petrželky, nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce citronové šťávy
- Sůl a pepř podle chuti
- 8 malých listů pro těsto filo
Postup
- Přiveďte vodu k varu a přidejte quinou. Vařte 15-20 minut, dokud není quinoa měkká a voda vstřebána.
- Mezitím smíchejte cibuli, mrkev, okurku, papriku a petrželku v míse.
- Ve velké míse smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř.
- Přidejte uvařenou quinou a zeleninovou směs do mísy s olejem a citronovou šťávou. Dobře promíchejte.
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Rozložte listy filo na pracovní plochu a rozetřete je. Na každý list dejte lžíci směsi quinoa a zabalte do tvaru taštičky.
- Položte taštičky na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15-20 minut, dokud nejsou zlatavé a křehké.
- Nechte vychladnout a servírujte s omáčkou dle vlastního výběru.