9. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Veganské quinoové burgerky
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte veganské quinoové burgerky, zdravou a chutnou alternativu tradičního hamburgeru. Tyto lahodné kousky obsahují zdravou quinou, zeleninu a koření, které poskytují bohatou chuťovou paletu. S jejich jednoduchým postupem a přidanými antioxidanty a vlákninou budou tyto veganské burgerky určitě oslnit každého milovníka jídla!

Suroviny:

  • 1 hrnek quinoi
  • 2 hrnky vody
  • ½ hrnku ovesných vloček
  • ½ cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 mrkev, nastrouhaná
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce čerstvé petrželky, nasekané
  • 2 lžíce strouhaného chleba nebo strouhanky
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Quinou důkladně opláchněte pod tekoucí vodou.
  2. V hrnci smíchejte quinou s vodou a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu, přikryjte a vařte 15-20 minut, nebo dokud voda nevsákne a quinoa změkne.
  3. V misce smíchejte uvařenou quinou s ovesnými vločkami, cibulí, česnekem, mrkví, olivovým olejem, sójovou omáčkou, petrželkou, strouhaným chlebem, solí a pepřem.
  4. Připravenou směs nechte ztuhnout v lednici po dobu minimálně 30 minut.
  5. Zhotovte z burgerové směsi malé kotletky a osmahněte je na pánvi s trochou oleje z obou stran, dokud nejsou zlatavě hnědé.
  6. Vaše veganské quinoové burgerky jsou hotové k podávání! Můžete je servírovat v housce s různými přílohami a omáčkami podle svého výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *