31. 7. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Veganské nuggets z květáku
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na veganské nuggets z květáku! Křehké a chutné kousky květáku jsou obaleny v křupavé strouhance a zapečené do dokonalosti. Ideální alternativa k tradičním masovým knedlíčkům, která potěší i neveganské přátele. Skvělá možnost pro večeři nebo dokonce jako občerstvení na večírku. Vyzkoušejte a nechte se zpříjemnit těmito lahodnými veganskými nuggets z květáku!

Suroviny:

  • 500g květáku
  • 200g kukuřičné mouky
  • 100g strouhanky
  • 2 lžičky papriky
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička cibulového prášku
  • sůl a pepř dle chuti
  • olej na smažení

Postup:

  1. Na menší kousky nakrájený květák uvařte do měkka ve slané vodě.
  2. Uvařený květák sceďte a rozmixujte do hladké kaše.
  3. Přidejte k květáku kukuřičnou mouku, papriku, česnekový prášek, cibulový prášek, sůl a pepř.
  4. Dobře promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
  5. Z každé směsi vezměte menší kousky a vytvarujte z nich tvar „nuggetu“.
  6. Každý vyformovaný nugget obalte ve strouhance a dejte stranou na talíř.
  7. V hlubokém hrnci zahřejte olej na střední teplotu.
  8. Jednotlivé nuggety opatrně vložte do horkého oleje a smažte z obou stran do zlatova.
  9. Po smažení vyjměte nuggets z oleje a nechte je okapat na kuchyňském papíru.
  10. Podávejte teplé jako předkrm nebo hlavní jídlo s omáčkou podle vašeho výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *