31. 7. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na veganské nuggets z květáku! Křehké a chutné kousky květáku jsou obaleny v křupavé strouhance a zapečené do dokonalosti. Ideální alternativa k tradičním masovým knedlíčkům, která potěší i neveganské přátele. Skvělá možnost pro večeři nebo dokonce jako občerstvení na večírku. Vyzkoušejte a nechte se zpříjemnit těmito lahodnými veganskými nuggets z květáku!
Suroviny:
- 500g květáku
- 200g kukuřičné mouky
- 100g strouhanky
- 2 lžičky papriky
- 1 lžička česnekového prášku
- 1 lžička cibulového prášku
- sůl a pepř dle chuti
- olej na smažení
Postup:
- Na menší kousky nakrájený květák uvařte do měkka ve slané vodě.
- Uvařený květák sceďte a rozmixujte do hladké kaše.
- Přidejte k květáku kukuřičnou mouku, papriku, česnekový prášek, cibulový prášek, sůl a pepř.
- Dobře promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
- Z každé směsi vezměte menší kousky a vytvarujte z nich tvar „nuggetu“.
- Každý vyformovaný nugget obalte ve strouhance a dejte stranou na talíř.
- V hlubokém hrnci zahřejte olej na střední teplotu.
- Jednotlivé nuggety opatrně vložte do horkého oleje a smažte z obou stran do zlatova.
- Po smažení vyjměte nuggets z oleje a nechte je okapat na kuchyňském papíru.
- Podávejte teplé jako předkrm nebo hlavní jídlo s omáčkou podle vašeho výběru.