Vyzkoušejte lahodné veganské lusky s čočkou a bramborem! Tento jednoduchý recept je plný chutí a zdravých ingrediencí, které potěší jak vaše chuťové buňky, tak i vaše tělo. S trochou česneku a bylinek se tento pokrm stane skvělou volbou pro rychlý a zdravý oběd nebo večeři. Připravte si ho dnes a nechte se unést tímto veganským lahůdkou!
Suroviny:
- 200g sušených lusků
- 120g červené čočky
- 3 středně velké brambory
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- Sůl a pepř podle chuti
- Olej na smažení
Postup:
- Nejprve si připravte sušené lusky a červenou čočku podle návodu na obalu. Lusky a čočku uvařte samostatně, dokud nejsou měkké.
- Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostky. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno.
- Na pánvi si rozehřejte olej a osmažte cibuli s česnekem, dokud nezezlátne. Přidejte mletou papriku, kmín a kurkumu a promíchejte.
- Přidejte nakrájené brambory a restujte je do měkka. Můžete přidat trochu vody, pokud se začnou brambory připalovat.
- Do směsi přidejte uvařené lusky a čočku. Osolte, opepřete a podle chuti můžete přidat další koření.
- Vše promíchejte a dusíme pod pokličkou asi 10 minut, než se všechny chutě spojí.
- Horké podávejte s čerstvým chlebem nebo neochuceným jogurtem.