Vyzkoušejte lahodné veganské lusky s čočkou a bramborem! Tento jednoduchý recept je plný chutí a zdravých ingrediencí, které potěší jak vaše chuťové buňky, tak i vaše tělo. S trochou česneku a bylinek se tento pokrm stane skvělou volbou pro rychlý a zdravý oběd nebo večeři. Připravte si ho dnes a nechte se unést tímto veganským lahůdkou!

Suroviny:

  • 200g sušených lusků
  • 120g červené čočky
  • 3 středně velké brambory
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olej na smažení

Postup:

  1. Nejprve si připravte sušené lusky a červenou čočku podle návodu na obalu. Lusky a čočku uvařte samostatně, dokud nejsou měkké.
  2. Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostky. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno.
  3. Na pánvi si rozehřejte olej a osmažte cibuli s česnekem, dokud nezezlátne. Přidejte mletou papriku, kmín a kurkumu a promíchejte.
  4. Přidejte nakrájené brambory a restujte je do měkka. Můžete přidat trochu vody, pokud se začnou brambory připalovat.
  5. Do směsi přidejte uvařené lusky a čočku. Osolte, opepřete a podle chuti můžete přidat další koření.
  6. Vše promíchejte a dusíme pod pokličkou asi 10 minut, než se všechny chutě spojí.
  7. Horké podávejte s čerstvým chlebem nebo neochuceným jogurtem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *