27. 2. 2025
Autor: Jakub Hrdina
Veganské lasagne se špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo veganských lasagní ‍se špenátem! Tento recept nabízí skvělou kombinaci ‌lahodného špenátu, bohatého veganského sýra a⁣ voňavé rajčatové omáčky vrstvenou mezi křupavé ⁤plátky těstovin. Ideální volba pro vegetariány, vegany ​i milovníky‌ chutného⁢ jídla. Zjistěte, jak snadno připravit zdravou a chutnou večeři, ​která potěší celou rodinu. Už nikdy nebudete potřebovat klasické lasagne!}})

Suroviny

  • 1 balení lasagnových těstovin (vhodných pro vegany)
  • 500 g ​čerstvého špenátu
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 500 ml rajčatového protlaku
  • 200 ml rostlinné smetany ⁣(např. kokosová⁤ nebo sójová)
  • 150⁢ g ⁢veganského‌ sýra ⁣na⁤ strouhání
  • 2 lžíce ⁤olivového oleje
  • 1 lžička⁤ sušeného bazalku
  • 1 lžička sušeného oregána
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na olivovém ‌oleji osmahněte nadrobno ⁣nakrájenou ⁣cibuli ‍dozlatova, přidejte nasekané stroužky česneku a⁢ chvilku ​ještě⁣ smažte.
  2. Přidejte čerstvý⁣ špenát⁤ a restujte, dokud nezměkne.
  3. Do směsi vmíchejte rajčatový ‍protlak, sušené bylinky, ‍sůl a pepř a vařte na mírném‌ ohni cca 10 minut.
  4. V kastrolu přiveďte k ​varu vodu a ⁢povařte lasagnové těstoviny‌ podle návodu⁤ na‌ obalu (pokud je potřeba).
  5. Do ⁤zapekací mísy střídavě vrstvěte omáčku, těstoviny a smetanu. První ⁤i poslední ⁢vrstva‍ by‌ měla ​být omáčka.
  6. Poslední vrstvu překryjte strouhaným veganským sýrem.
  7. Zapečte‌ v předehřáté troubě ⁤na⁢ 200 °C asi 30‍ minut‍ nebo ⁣dozlatova.
  8. Nechejte lasagne ⁣před ‍podáváním chvíli‍ odpočinout, ‍aby se ingredience „svedly“ a lasagne lépe držely tvar při krájení.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *