7. 2. 2025
Autor: Jakub Hrdina
Veganské lasagne s cuketou a špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Objevte ​chutný a zdravý recept na veganské lasagne s cuketou a špenátem. Tento jednoduchý návod krok za krokem vám⁢ ukáže, jak ‌připravit bohaté vrstvy plné ‍zeleniny bez použití masa nebo mléčných‌ výrobků. Ideální volba pro vegany a všechny, kdo hledají⁢ zdravější alternativy tradičních jídel. Užijte si lahodné lasagne plné chuti a živin!

Suroviny

  • 12 ks lasagne těstovin (vhodné pro vegany)
  • 2 střední cukety
  • 400 g čerstvého špenátu
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 balení veganského smetanového výrobku nebo kokosového mléka (250 ml)
  • 400‌ g konzervovaných rajčat nebo rajčatového protlaku
  • 150 g veganského sýra (na strouhání)
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř
  • Oregano nebo bazalka​ (čerstvá nebo sušená)
  • Nutriční kvasnice (nepovinné)

Postup

  • Předehřejeme troubu na 190°C.
  • Na pánvi na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, až se zesklovatí. Přidáme nakrájené cukety ‍a restujeme, dokud nezměknou.
  • Do pánve přidáme špenát a restujeme krátce, dokud nezvadne. Osolíme a opepříme ⁣dle chuti.
  • Přidáme rajčatový protlak a‍ vaříme cca 5 minut. Podle chuti přidáme oregano nebo bazalku.
  • V misce smícháme veganský smetanový výrobek s trochou vody a nutričními ​kvasnicemi, osolíme a opepříme.
  • Do zapékací mísy vrstvíme‍ ingredience: začneme těstovinami, na ně navrstvíme zeleninový mix a zakápneme‍ smetanovou směsí.⁤ Opakujeme, dokud nevyčerpáme ingredience, zakončíme těstovinami a smetanovou směsí.
  • Na vrch rozložíme strouhaný veganský sýr.
  • Pečeme ⁣v předehřáté troubě 30 minut nebo dokud ⁢těstoviny nezměknou⁢ a​ sýr ‌nesežehne.
  • Před podáváním necháme lasagne krátce​ odpočinout.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *