1. 8. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Veganské kotlety z červené řepy
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte nový veganský recept na kotlety z červené řepy! Tento jednoduchý a zdravý pokrm je ideální pro všechny, kteří preferují rostlinné jídlo. Řepa dodává kotletům nejen intenzivní barvu, ale také bohatou chuť. Během přípravy se listovou zeleninou a dalšími ingrediencemi vytvoříme dokonalou směs, která spolu s křupavou kůrčičkou poskytuje jedinečnou konzistenci. S tímto veganským receptem mile překvapíte i ty nejnáročnější gurmány!

Suroviny

  • 1 velká červená řepa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrnek vařeného červeného křížence nebo jiného druhu čočky
  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 2 lžíce kvasnicového čísla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • strouhanka nebo stroužky kukuřičného škrobu na obalování

Postup

  1. Řepu oloupejte, nastrouhejte na jemném struhadle a vymačkejte nadbytečnou šťávu.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno.
  3. V hrnci nebo pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli a česnek do měkka.
  4. Přidejte nastrouhanou řepu a vařte 5 minut, dokud není měkká.
  5. Přidejte vařenou čočku, ovesné vločky a kvasnicové činidlo. Hrnec nebo pánvičku odeberte z tepla.
  6. Vše důkladně promíchejte a nechte směs vychladnout.
  7. Zchladlou směs ochuťte solí a pepřem podle chuti.
  8. Směsí formujte kotlety a obalte je ve strouhance nebo kukuřičném škrobu.
  9. Kotlety usmažte na pánvi s trochou oleje z obou stran dozlatova.
  10. Podávejte s přílohou podle vlastního výběru nebo do sendviče.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *