9. 3. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na lahodné veganské karbanátky z červené čočky. Tato chutná a zdravá alternativa klasickým karbanátkům je plná bílkovin a vlákniny. Vyzkoušejte tento recept a užijte si skvělou chuť bez masa!
Suroviny
- 1 hrnek vařené červené čočky
- 1 stroužek česneku
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 brambora
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce mletého lnu smíchaného s 3 lžícemi vody
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř
- strouhanka na obalení
Postup
- Nejprve si připravte všechny suroviny. Cibuli nakrájejte na drobné kousky, česnek prolisujte, mrkev a bramboru nastrouhejte na jemno.
- V hrnci rozpalte olivový olej a osmahněte na něm cibuli, česnek, mrkev a bramboru, dokud nezměknou.
- Přidejte uvařenou červenou čočku, mletý kmín, papriku, sůl a pepř dle chuti. Vařte směs asi 5 minut, dokud se všechny chutě spojí.
- Směs dejte do mixéru a rozmixujte na hladkou pastu. Přidejte směs lnu a vody a znovu promíchejte.
- Ze směsi vytvarujte placičky a obalte je ve strouhance.
- Na pánvi rozpalte trochu oleje a smažte karbanátky z obou stran, dokud nezezlátnou.
- Hotové karbanátky servírujte s oblíbenou přílohou nebo do sendviče.