7. 11. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Veganské karbanátky s batátovou kaší
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné veganské karbanátky s batátovou kaší, které vám vyrazí dech svou chutí a jednoduchostí přípravy. Tento zdravý pokrm je plný živin a bude skvělou volbou pro vaši vegetariánskou nebo veganskou stravu. Připravte si ho doma a užijte si skvělou chuť a zdraví pro vaše tělo.

Suroviny

  • 2 střední batáty
  • 1 plechovka červené fazole
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 hrnku strouhanky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř

Postup

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C.
  2. Batáty oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme do měkka ve vroucí osolené vodě.
  3. Cibuli a česnek nadrobno nakrájíme a osmahneme na pánvi s olejem.
  4. Přidáme sceděnou fazoli, kmín a koriandr a orestujeme do měkka.
  5. Vylisujeme vodu z uvařených batátů a rozmixujeme je do hladké kaše.
  6. Přidáme směs z pánve, promícháme a dochutíme solí a pepřem.
  7. Z formujeme karbanátky, obalíme ve strouhance a upečeme v troubě asi 25 minut, dokud nejsou zlatavé.
  8. Podáváme například s čerstvou zeleninou nebo salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *