7. 11. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné veganské karbanátky s batátovou kaší, které vám vyrazí dech svou chutí a jednoduchostí přípravy. Tento zdravý pokrm je plný živin a bude skvělou volbou pro vaši vegetariánskou nebo veganskou stravu. Připravte si ho doma a užijte si skvělou chuť a zdraví pro vaše tělo.
Suroviny
- 2 střední batáty
- 1 plechovka červené fazole
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 hrnku strouhanky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř
Postup
- Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C.
- Batáty oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme do měkka ve vroucí osolené vodě.
- Cibuli a česnek nadrobno nakrájíme a osmahneme na pánvi s olejem.
- Přidáme sceděnou fazoli, kmín a koriandr a orestujeme do měkka.
- Vylisujeme vodu z uvařených batátů a rozmixujeme je do hladké kaše.
- Přidáme směs z pánve, promícháme a dochutíme solí a pepřem.
- Z formujeme karbanátky, obalíme ve strouhance a upečeme v troubě asi 25 minut, dokud nejsou zlatavé.
- Podáváme například s čerstvou zeleninou nebo salátem.