31. 3. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný veganský recept na houbové rizoto s rukolou. Jednoduchý a chutný pokrm, který potěší nejen vegany. Základem je krémová rýže, která se spojuje s aromatickými houbami a čerstvou rukolou. Skvělá volba pro milovníky zeleniny a vegetariány. Sledujte náš recept a připravte si ho doma snadno a rychle.
Suroviny:
- 2 hrsti hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 šálek arborio rýže
- 3 šálky zeleninového vývaru
- 1/2 šálku bílého vína
- Špetka soli a pepře
- 2 hrsti rukoly
- 2 lžíce olivového oleje
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte na plátky nakrájené hříbky a restujte, dokud nezměknou.
- Přisypte arborio rýži a restujte krátce, dokud není skleněná.
- Zalijte bílým vínem a nechte vypařit.
- Postupně přilévejte zeleninový vývar, až je rýže uvařená a máte krémovou konzistenci.
- Přidejte nasekanou rukolu a promíchejte.
- Ochutnejte a přidejte případně sůl a pepř podle chuti.
- Po dovaření můžete podávat posypané čerstvě nasekanou rukolou.