3. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento skvělý recept na veganské čokoládové muffiny s banány! Jednoduché a rychlé pečivo, které si zamilují i ti, kteří neholdují živočišným produktům. S trochou kreativity a zdravých surovin si můžete dopřát sladkou chuť a radost z pečení, aniž byste porušili veganskou dietu. Zkuste tento lahodný recept ještě dnes a buďte překvapeni jeho bohatou chutí a vláčností!
Suroviny
- 2 zralé banány
- 1/3 šálku rostlinného mléka (např. sójové, mandlové nebo ovesné)
- 1/4 šálku rostlinného oleje (kokosový, řepkový apod.)
- 1/2 šálku hladké mouky
- 1/3 šálku kakaa
- 1/2 šálku třtinového cukru
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička octa (bílý nebo jablečný)
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetka soli
- rostlinný olej nebo květáková náplň na vymazání formiček
Postup
- Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a připravte si formičky na muffiny.
- V míse rozmixujte banány, rostlinné mléko, rostlinný olej, vanilkový extrakt a ocet, dokud není směs hladká.
- V další misce smíchejte mouku, kakao, cukr, jedlou sodu a špetku soli.
- Pomalu vmíchejte suché ingredience do banánové směsi, dokud nedostanete hladké těsto.
- Rozdělte těsto do formiček na muffiny a dejte péct do trouby po dobu 20-25 minut, nebo dokud nevyšlehají.
- Nechejte muffiny vychladnout a podávejte jako dezert nebo svačinu. Dobrou chuť!