21. 12. 2024
Autor: Jakub Hrdina
zdroj: Recepty 24/7
Připravte si neodolatelné veganské čokoládové brownies s avokádem, které jsou nejen chutné, ale i zdravější alternativou klasických brownies. Tento jednoduchý recept využívá avokádo pro krémovou texturu a hlubokou čokoládovou chuť bez použití vajec a mléčných produktů. Ideální pro vegany, alergiky a všechny milovníky čokolády. Vyzkoušejte tento lákavý dezert, který zaručeně oslní na každé slavnostní tabuli!
Suroviny
- 1 zralé avokádo
- 200 ml rostlinného mléka (např. mandlového nebo sojového)
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 200 g cukru
- 125 g pšeničné mouky
- 50 g kakaového prášku
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/4 lžičky soli
- 150 g tmavé veganské čokolády, nalámané na kousky
Postup
- Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a vystelejte pekáč papírem na pečení.
- V misce rozmačkejte avokádo do hladka. Přidejte rostlinné mléko a vanilkový extrakt a dobře promíchejte.
- Ve druhé misce smíchejte společně cukr, mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl.
- Spojte suché a mokré ingredience a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Přidejte kousky čokolády a jemně zamíchejte.
- Rozetřete těsto do připraveného pekáče a pečte přibližně 25 minut nebo dokud nebude brownie pevné na dotek.
- Nechejte úplně vychladnout v pekáči, pak nakrájejte na kousky a podávejte.