9. 11. 2024
Autor: Jakub Hrdina
Veganské čočkové karbanátky s bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte zdravý a chutný recept na veganské jídlo? Vyzkoušejte tyto vynikající veganské čočkové karbanátky s bylinkami. Tento recept vás nadchne snadnou přípravou a výtečnou chutí. Karbanátky jsou bohaté na bílkoviny, vlákninu a jsou bez živočišných produktů. Perfektní volba pro každého, kdo hledá zdravou alternativu ke klasickým masovým jídlům. Užijte si skvělou chuť čočky s nádechem oblíbených bylinek!

Suroviny

  • 200 g červené čočky
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 100 g strouhanky
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • Špetka chilli (volitelné)
  • Olívu nebo jiný rostlinný olej pro smažení

Postup

  1. Čočku důkladně propláchněte a vařte v mírně osolené vodě asi 15 minut, dokud není měkká. Poté scedíte a necháte vychladnout.
  2. Na malé kousky nakrájejte cibuli a česnek. Mrkev nastrouhejte na jemném struhadle.
  3. Na pánvi na troše oleje osmahněte cibuli a česnek dozlatova. Přidejte nastrouhanou mrkev a restujte další 2 minuty.
  4. V míse smíchejte uvařenou čočku, osmahněnou zeleninu, strouhanku, mletou papriku, tymián, rozmarýn, sůl, pepř a pokud chcete, přidejte chilli. Vše důkladně promíchejte a nechte stát asi 10 minut, aby strouhanka absorbovala přebytečnou vlhkost.
  5. Formujte z hmoty karbanátky. Pokud se hmotice příliš lepí, můžete přidat trochu více strouhanky.
  6. Na pánvi rozehřejte olej a karbanátky smažte po obou stranách dozlatova, každou stranu asi 3-4 minuty.
  7. Hotové karbanátky podávejte s vaší oblíbenou přílohou nebo zeleninovou oblohou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *