6. 10. 2024
Autor: Jakub Hrdina
zdroj: Recepty 24/7
Objevte lahodné veganské chilli s quinoou, perfektní kombinaci zdravých ingrediencí a bohatých chutí. Tento recept je ideální volbou pro všechny, kteří hledají vydatné a zároveň zdravé jídlo. Quinoa, bohatá na bílkoviny a vlákninu, v kombinaci s mixem čerstvé zeleniny a aromatickými kořením, vytváří vynikající a sycení pokrm. Připravte si toto výživné chilli rychle a jednoduše, a užijte si jeho bohaté chutě. Skvělý tip pro vegany, vegetariány i milovníky zdravé kuchyně!
Suroviny
- 1 šálek quinoi
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 3 stroužky česneku, rozdrcené
- 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
- 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
- 2 lžičky mletého koriandru
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1/4 lžičky chilli prášku (nebo podle chuti)
- 1 plechovka (400g) černých fazolí, propláchnutých a scezených
- 1 plechovka (400g) červeného fazolového rajčata v rajčatové šťávě
- 1 šálek zeleninového vývaru
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Na ozdobu: čerstvý koriandr, avokádo, limetková šťáva
Postup
- V hrnci na středně silném ohni rozehřejte olivový olej.
- Přidejte nakrájenou cibuli a smažte asi 5 minut, dokud nezměkne.
- Přidáte česnek, červenou a zelenou papriku a smažte další 2 minuty.
- Přisypejte quinoa a smažte další 2 minuty, často míchejte.
- Ochutí to koriandrem, kmínem a chilli práškem, promíchejte.
- Přidejte černé fazole, rajčata s vývarem a zeleninový vývar.
- Doveďte k varu, pak snižte teplo a nechte vařit pod pokličkou asi 25 minut, dokud quinoa není vařená a většina tekutiny se vstřebá.
- Okuste a případně dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte ozdobené čerstvým koriandrem, kousky avokáda a pokapkáno limetkovou šťávou.