7. 11. 2024
Autor: Jakub Hrdina
zdroj: Recepty 24/7
Objavte lahodné veganské chilli s černými fazolemi! Tento recept je plný chutí a výživy, ideální pro zdravý životní styl. Černé fazole, čerstvá zelenina a aromatické koření tvoří skvělou kombinaci, která zasytí a zahřeje. Vhodné pro vegany, ale milovat ho budou všichni. Krok za krokem vás provedeme přípravou tohoto rychlého a snadného jídla, které je perfektní pro každodenní večeře i speciální příležitosti. Zkuste naše veganské chilli a přesvědčte se, že zdravé jídlo může být i nesmírně chutné!
Suroviny
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 střední cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
- 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
- 400g konzervovaných černých fazolí, propláchnutých a sceděných
- 400g konzervovaných rajčat, nakrájených
- 1 malá chilli paprička, nasekaná (nebo podle chuti)
- 2 lžičky kumínu
- 2 lžičky sladké papriky
- 1/2 lžičky koriandru
- 1 špetka soli
- 1 špetka černého pepře
- 250 ml zeleninového vývaru
- Na ozdobu: čerstvý koriandr
Postup
- Nalijte olivový olej do velkého hrnce a zahřejte na středně vysoké teplotě.
- Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte, dokud cibule nezezlátne, asi 5 minut.
- Přidejte červenou a zelenou papriku, smažte další 2-3 minuty, až paprika změkne.
- Do hrnce přidejte černé fazole, rajčata a chilli papričku. Promíchejte.
- Osolte, opepřete a přidejte kumín, sladkou papriku a koriandr. Dobře promíchejte.
- Do hrnce přilijte zeleninový vývar a nechte přijít k varu.
- Snížte teplotu a vařte na mírném ohni 20-30 minut, dokud se směs nezpění a nezačne pomalu bublat.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí, pepřem nebo dalšími kořeními podle vaší chuti.
- Podávejte s čerstvým koriandrem na vrchu.