5. 11. 2024
Autor: Jakub Hrdina
Veganské burgery z černých fazol
zdroj: Recepty 24/7

Objevte recept na lahodné veganské burgery z černých fazol, které si zamilujete i bez masa! Tyto burgery jsou plné chutí, výživy a jsou snadné na přípravu. Dokonalá volba pro každého, kdo hledá zdravou a chutnou alternativu klasických burgerů. Připravte si doma šťavnaté burgery z černých fazol s naší jednoduchou recepturou a užijte si veganskou hostinu plnou proteinů a vlákniny. Ideální pro večeři, oběd či jako party snack!

Suroviny

  • 1 plechovka černých fazolí (asi 400 g), opláchnuté a vypuštěné
  • 1 středně velká cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 hrst čerstvého koriandru, nasekaného
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky chilli prášku (nebo podle chuti)
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 šálku strouhanky (může být i bezlepková)
  • 1 velké vejce (pro veganskou verzi použij 1 lžíci mletého lněného semínka smíchaného s 3 lžícemi vody)
  • 2–3 lžíce olivového oleje pro smažení

Postup

  • V míse rozmačkej černé fazole vařečkou nebo v ruce, necháme část fazolí v celku pro texturu.
  • Přidej cibuli, česnek, koriandr, kmín, chilli prášek a sůl, a dobře promíchej.
  • Přimíchej strouhanku a liné semínko smíchané s vodou (nebo vejce, pokud děláš neveganskou verzi). Směs by měla být dost kompaktní na to, aby držela pohromadě, ale ne suchá. Případně přidáš trochu vody nebo strouhanky, pokud je třeba.
  • Natvaruj směs do 4 placků.
  • Na pánvi zahřej olivový olej a smaž burgery na mírném ohni po dobu cca 4–5 minut z každé strany nebo dokud nejsou zlatavé a křupavé.
  • Podávej s celozrnnými hamburgrťákami a oblohou dle tvého výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *