Veganská quinoa s restovanou zeleninou je zdravá a lahodná alternativa pro vegetariány i vegany. Tento recept spojuje výživnou quinou s širokou paletou různých zelenin, které jsou restovány, což jim dodává skvělou chuť a křupavost. V kombinaci s vyváženými příchutěmi a kořením vytváří tato veganská quinoa s restovanou zeleninou vynikající a sýtící jídlo, které potěší každého. Vypróbujte tento recept ještě dnes a poznáte, jak může veganské stravování být chutné a zdravé at the same time!
Suroviny:
- 1 hrnek quiny
- 2 hrnky zeleninového vývaru
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 1 mrkev, nakrájená na kolečka
- 1 cuketa, nakrájená na kostičky
- 1 paprika, nakrájená na proužky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
- čerstvý koriandr nebo petrželka na ozdobu
Postup:
- Quinou opláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat.
- V hrnci přiveďte zeleninový vývar k varu a přidejte quinou. Snížte plameň, přikryjte a vařte 15-20 minut, nebo dokud quinoa nevstřebá veškerý vývar a nezměkne.
- V pánvi si zatím rozehřejte olivový olej.
- Přidejte nakrájenou cibuli a mrkev a restujte asi 5 minut, dokud se zelenina nezměkne.
- Přidejte cuketu, papriku a česnek. Pokračujte v restování dalších 5 minut, nebo dokud zelenina nezměkne, ale stále zůstává křupavá.
- Přidejte mletý kmín, kurkumu, koriandr, sůl a pepř. Dobře promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
- Když je quinoa uvařená, přidejte ji do pánve s restovanou zeleninou. Dobře promíchejte, aby se ingredience spojily.
- Pokud je quinoa příliš suchá, můžete přidat trochu zeleninového vývaru.
- Pokud chcete, ozdobte pokrm čerstvým koriandrem nebo petrželkou.
- Servírujte teplou jako hlavní jídlo nebo přílohu.