6. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou veganskou polévku se zeleninou, která je plná chuti a zdravých surovin. Tato jednoduchá a vydatná polévka je ideální pro zahřátí během chladných dní a zároveň dodá vašemu tělu nezbytné živiny. Sledujte náš recept a připravte si lahodnou veganskou polévku snadno a rychle! Suroviny:
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 větší brambora
- 1 petrželový kořen
- 1 l zeleninového vývaru
- 200 g mražené zeleniny (hrášek, kukuřice, fazole)
- 1 plechovka nakrájených rajčat
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř, kmín, majoránka
Postup:
- Na dno hrnce dejte olivový olej a rozehřejte ho.
- Přidejte nasekanou cibuli a prolisovaný česnek a restujte dozlatova.
- Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, bramboru a petrželový kořen a orestujte na oleji.
- Zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu.
- Po 10 minutách vaření přidejte mraženou zeleninu, plechovku rajčat, delší dobu vařte.
- Ochutnejte solí, pepřem, kmínem a majoránkou a dochuťte podle chuti.
- Podávejte s křupavým chlebem nebo topinkami.