19. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Veganská cizrna s květákem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na veganskou cizrnu s květákem plnou chuti a živých barev. Tato zdravá a vydatná veganská pokrm je skvělou volbou pro večeři plnou chutí a energie. S cvikovými ingrediencemi jako je cizrna, květák a aromatické bylinky vytvoříte jedinečnou kombinaci chutí, kterou si zamilujete! Naši veganskou cizrnu s květákem připravíte rychle a jednoduše, a to za použití přístupných surovin. Zkuste recept hned teď a oslňte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 1 plechovka cizrny
  • 1 menší hlava květáku
  • 1 cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka na dekoraci

Postup

  1. Nejprve opláchněte cizrnu pod tekoucí vodou a nechte ji odkapat.
  2. Květák rozdělte na menší růžičky, cibuli a česnek nakrájejte nadrobno.
  3. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli s česnekem.
  4. Přidejte kurkumu, kmín a koriandr a za stálého míchání osmažte asi minutu, dokud koření neuvoní své vůně.
  5. Přidejte cizrnu a květák a promíchejte, aby se koření dostalo do všech kousků.
  6. Přilijte trochu vody a vařte pod pokličkou asi 15-20 minut, dokud květák není měkký.
  7. Pokud je jídlo příliš suché, přidejte ještě trochu vody.
  8. Ochuťte solí a pepřem a podávejte posypané nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *