11. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný veganský recept na cizrnu vařenou v kokosovém mléce. Tento jednoduchý a zdravý pokrm je plný chuti a dokonale se hodí jako hlavní jídlo nebo příloha. S kokosovým mlékem získáte krémovou konzistenci a bohatou chuť, která zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento veganský pokrm a překvapte své blízké neodolatelnou kombinací cizrny a kokosového mléka.
Suroviny
- 1 plechovka cizrny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si oloupejte a nasekejte cibuli a česnek. Očistěte papriku a nakrájejte ji na menší kousky.
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte nakrájenou papriku a kari koření a krátce osmažte.
- Přidejte cizrnu (propláchnutou pod tekoucí vodou) a kokosové mléko. Vařte asi 15 minut, dokud se ingredience krásně nepromísí a nezhustnou.
- Po dochucení solí a pepřem podávejte s rýží nebo naan chlebem. Dobrou chuť!