11. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Veganská cizrna s kokosovým mlékem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný veganský recept na cizrnu vařenou v kokosovém mléce. Tento jednoduchý a zdravý pokrm je plný chuti a dokonale se hodí jako hlavní jídlo nebo příloha. S kokosovým mlékem získáte krémovou konzistenci a bohatou chuť, která zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento veganský pokrm a překvapte své blízké neodolatelnou kombinací cizrny a kokosového mléka.

Suroviny

  • 1 plechovka cizrny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kari koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si oloupejte a nasekejte cibuli a česnek. Očistěte papriku a nakrájejte ji na menší kousky.
  2. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte nakrájenou papriku a kari koření a krátce osmažte.
  4. Přidejte cizrnu (propláchnutou pod tekoucí vodou) a kokosové mléko. Vařte asi 15 minut, dokud se ingredience krásně nepromísí a nezhustnou.
  5. Po dochucení solí a pepřem podávejte s rýží nebo naan chlebem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *