12. 11. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné recept na neodolatelné veganské buchty s třešněmi. Tento jednoduchý a zdravý recept vám přinese dokonalou kombinaci sladkého těsta a šťavnatých třešní. Perfectní dezert nejen pro vegany!
Suroviny
- 500g hladké mouky
- 1 kostka droždí
- 250ml rostlinného mléka
- 80g třtinového cukru
- 100g rostlinného másla
- 300g třešní bez pecek
- špetka soli
Postup
- Smíchejte mouku a sůl ve velké míse.
- Rozpusťte droždí v teplém rostlinném mléce s cukrem. Nechte chvíli odstát.
- Přidejte roztavené rostlinné máslo do mouky a postupně přilijte směs s droždím a mlékem. Vypracujte hladké těsto.
- Nechte těsto kynout přikryté utěrkou na teplém místě asi 1 hodinu, dokud zdvojnásobí svůj objem.
- Třešně omyjte a vykostěte.
- Rozdělte kynuté těsto na menší kousky a do každého dejte pár třešní. Tvarujte buchty a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut, dokud buchty nezezlátou.
- Hotové buchty můžete posypat moučkovým cukrem nebo podat s ovocnou omáčkou.