17. 11. 2024
Autor: Roman Žák
Vajska po benátsku
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné italské jídlo Vajska po benátsku s výraznou chutí a jednoduchou přípravou. Tato tradiční benátská specialita z vaječných nudlí s boloňskou omáčkou a parmazánem vás okouzlí svou jedinečnou chutí. S tímto receptem si můžete snadno přivést kousek Itálie a do vaší kuchyně. #Vajska #benátská #recepty #italianfood

Suroviny

  • 4 vajíčka
  • 100g parmazánu
  • strouhanka
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Ve vhodné míse rozklepněte vajíčka a dobře je rozmíchejte.
  2. Přidejte nastrouhaný parmazán a promíchejte.
  3. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
  4. Směs nechte odstát alespoň 15 minut.
  5. V pánvi rozehřejte máslo s olivovým olejem.
  6. Vlijte směs do pánve a opatrně smažte z obou stran dozlatova.
  7. Hotová vajska podávejte se šťouchanými brambory nebo salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *