17. 11. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské jídlo Vajska po benátsku s výraznou chutí a jednoduchou přípravou. Tato tradiční benátská specialita z vaječných nudlí s boloňskou omáčkou a parmazánem vás okouzlí svou jedinečnou chutí. S tímto receptem si můžete snadno přivést kousek Itálie a do vaší kuchyně. #Vajska #benátská #recepty #italianfood
Suroviny
- 4 vajíčka
- 100g parmazánu
- strouhanka
- máslo
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup
- Ve vhodné míse rozklepněte vajíčka a dobře je rozmíchejte.
- Přidejte nastrouhaný parmazán a promíchejte.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Směs nechte odstát alespoň 15 minut.
- V pánvi rozehřejte máslo s olivovým olejem.
- Vlijte směs do pánve a opatrně smažte z obou stran dozlatova.
- Hotová vajska podávejte se šťouchanými brambory nebo salátem.