8. 1. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vychutnejte si lahodnou snídani s vajíčky Benedict s bohatou holandskou omáčkou. Naše jednoduchý recept vám umožní připravit skvělou kombinaci křehkých opečených muffinů, vrstvených s plátky slaniny a perfektně uvařenými vajíčky na vařečce. Abychom to dokončili, přidali jsme naše tajné zbraně - žloutkovou holandskou omáčku s lahodnou příjemnou chutí. To je snídaně, kterou si jistě oblíbíte!
Suroviny
- 4 vajíčka
- 4 anglické muffiny
- 4 plátky šunky
- Extra panenský olivový olej
- 1 plátek citróna
- Soľ a čierne korenie
Postup
- Na rozohriatom grile orestujte plátky anglických muffinov z oboch strán do zlatista.
- Vo veľkej hrnci s osolenou vodou privedieme na mierny bod varu a ošúpeme vajíčka.
- Na panvici rozpustíme trochu masla a miešame na ňu šunku, až sa trochu zarumení.
- Vykládajte šunku na muffin a pokračujeme roztopením vajec jedno po druhom do vriacej vody a necháme ich variť po dobu 2 až 3 minút.
- Vyjmeme vajíčka z vody a jemne ich odkvapkáme na papierových utierkach.
- Do hrnca pridáme holandskú omáčku.
- Na strednú teplotu dáme panvicu a rozpustíme maslo, pridáme žĺtoky a citrónovú šťavu.
- Znížime teplotu a miešame, kým omáčka nezhustne.
- Pridáme soľ a korenie podľa chuti.
- Na tanier položte opečený muffin s šunkou a položte na neho vařené vajíčko.
- Premiešame omáčkou a podávame.