26. 9. 2023
Autor: Roman Žák
Uzený stejnokroj- zapečený těstovinový pokrm
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si kousek tradiční české kuchyně s receptem na zapečený těstovinový pokrm se uzeným stejnokrojem. Kombinace špaget s šunkou, uzeným stejnokrojem a šťavnatou smetanovou omáčkou je prostě neodolatelná. Tento jednoduchý a chutný recept jistě potěší vaše chuťové buňky i celou rodinu. Připravte si skvělý oběd nebo večeři plný výrazných a bohatých chutí a rozzářte svůj jídelní stůl tímto lahodným zapečeným těstovinovým pokrmem.

Suroviny

  • 400 g těstovin (například makarónky nebo penne)
  • 200 g uzeného masa (například šunka nebo klobása), nakrájeného na kostičky
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 200 g tvrdého sýra (například eidam nebo gouda), nastrouhaného
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Ve velkém hrnci osolte vodu a přiveďte ji k varu. Přidejte těstoviny a vařte podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente. Poté je sceďte.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli dozlatova. Přidejte uzené maso a osmahněte ho ze všech stran.
  3. Přidejte prolisovaný česnek a krátce restujte, dokud se neuvolní jeho vůně.
  4. Do pánve přidejte vařené těstoviny a promíchejte je s uzeným masem, cibulí a česnekem.
  5. Po chvíli přidejte smetanu a nastrouhaný sýr. Dobře promíchejte a vařte ještě asi 5 minut, nebo dokud se sýr nerozpustí a omáčka nezhustne.
  6. Pokrm dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  7. Servírujte horké jako samostatné jídlo nebo s čerstvým chlebem a zeleninovým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *