27. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Uzené vepřové s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte ⁢náš recept na klasické uzené vepřové s domácími knedlíky. Skvělá ⁣kombinace jemně uzeného masa ⁣s lahodnými knedlíky, které si můžete připravit snadno i doma. Neodolatelně chutné jídlo, které potěší každého milovníka tradiční české kuchyně. S naším receptem si pochutnáte na vynikajícím pokrmu plném výrazné chuti a autentického domácího rázu. Zkuste ho vytvořit ‍i ⁤vy a nechte se unést‌ lahodnou kombinací uzeného masa‍ a šťavnatých knedlíků!

Suroviny

  • 500g uzeného vepřového masa
  • 200g hladké mouky
  • 100g brambor
  • 1 vejce
  • sůl, pepř, kmín
  • olej na smažení

Postup

  1. Ve velkém hrnci uvařte uzené maso⁣ ve vodě‌ s kmínem a pepřem, dokud není měkké. Poté ho vyjměte z vody a nechte vychladnout.
  2. Oloupejte brambory, uvařte je, sceďte⁤ a ‌rozmělněte na kaši.
  3. Přidejte bramborovou‌ kaši do hladké mouky, přidejte vejce a sůl a‍ hněte těsto. Nechte odpočinout alespoň 30 minut.
  4. Vytvarujte z těsta knedlíky⁣ a ‍vařte je ve vařící osolené vodě, dokud nevyplavou na⁣ hladinu.
  5. Maso nakrájejte na plátky a osmažte​ na oleji dozlatova.
  6. Smažené maso podávejte s bramborovými knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *