28. 10. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Uzená kachna s pomeranči je lahodný a originální recept, který spojuje pikantní uzenou kachnu s osvěžující sladko-kyselou chutí pomerančů. Tento pokrm je skvělou volbou pro vaše následující slavnostní příležitost nebo dokonce jen jako nedělní oběd. Podívejte se na náš jednoduchý recept a překvapte své hosty neokoukanou kombinací chutí!
Suroviny
- 1 uzená kachna
- 2 pomeranče
- 4 stroužky česneku
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Kachnu důkladně očistíme pod tekoucí vodou a osušíme ubrouskem.
- Připravíme marinádu z 2 pomerančů (šťáva a kůra), prolisovaného česneku, soli, pepře a kmínu.
- Kachnu potřeme marinádou z obou stran a necháme odležet v lednici alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.
- Před pečením kachnu vyndáme z lednice a necháme zahřát na pokojovou teplotu.
- Předehřejeme troubu na 180°C.
- Kachnu přendáme do pekáče a pečeme v troubě 2-3 hodiny. Během pečení občas podléváme šťávou z pekáče.
- Po upečení kachnu necháme pár minut odpočinout, pak nakrájíme na porce a podáváme s restovanými pomeranči.