7. 3. 2025
Autor: Dana Novotná
Utopenec v octové marinádě
zdroj: Recepty 24/7

Vyberte si recept na utopenec v chutné octové marinádě,​ který dodá tomuto klasickému českému pokrmu jedinečnou chuť ‍a​ vůni. Sledujte postup a užijte si domácí přípravu tohoto lahodného a ‍jednoduchého pokrmu.

Suroviny

  • 1 větší cibule
  • česnek podle chuti
  • koření dle chuti (pepř, nové koření, bobkový list)
  • 2 troje záhonky nakládaných okurek
  • ocet (bílý nebo jablečný)
  • voda
  • 2 lžíce cukru
  • sůl

Postup

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  2. Česnek oloupeme a rozmačkáme.
  3. Okurky nakrájíme⁤ na ‌kolečka.
  4. Do hrnce ⁤nebo sklenice ⁣nažhavíme zeleninu, zalijeme octem a vodou tak, aby vše​ bylo ponořené.
  5. Přidáme cukr, sůl a koření.
  6. Necháme ⁤vše vařit asi 20 minut.
  7. Pak utopence necháme vychladnout v nálevu a nejlépe 3 ⁤dny odležet.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *