7. 3. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyberte si recept na utopenec v chutné octové marinádě, který dodá tomuto klasickému českému pokrmu jedinečnou chuť a vůni. Sledujte postup a užijte si domácí přípravu tohoto lahodného a jednoduchého pokrmu.
Suroviny
- 1 větší cibule
- česnek podle chuti
- koření dle chuti (pepř, nové koření, bobkový list)
- 2 troje záhonky nakládaných okurek
- ocet (bílý nebo jablečný)
- voda
- 2 lžíce cukru
- sůl
Postup
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- Česnek oloupeme a rozmačkáme.
- Okurky nakrájíme na kolečka.
- Do hrnce nebo sklenice nažhavíme zeleninu, zalijeme octem a vodou tak, aby vše bylo ponořené.
- Přidáme cukr, sůl a koření.
- Necháme vše vařit asi 20 minut.
- Pak utopence necháme vychladnout v nálevu a nejlépe 3 dny odležet.