30. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Tteokbokki je populární korejské jídlo, které spojuje pikantní omáčku s rýžovými těstovinami. Pokud máte rádi exotickou chuť, vyzkoušejte tento recept na domácí Tteokbokki a pořádně si pochutnejte na tradiční korejské lahůdce. Buďte připraveni na chuťovou explozi!
Suroviny
- 250g rýžových těstovin (tteok)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce cukru
- 2 lžíce gočučang (korejská pasta z červených paprik)
- 1 lžička korejského chilli prášku
- 1 lžíce rybí omáčky (nebo alternativa pro vegetariány)
- 1 šálek vody
- 1 lžíce oleje
Postup
- Nejprve namočte rýžové těstoviny do horké vody a nechte je změknout.
- Na pánvi zahřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte gočučang, chilli prášek, sójovou omáčku, cukr a rybí omáčku.
- Přilijte vodu a nechte omáčku provařit.
- Přidejte změklé rýžové těstoviny a vařte do té doby, dokud nejsou těstoviny hotové.
- Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody.
- Sůl a pepř přidejte podle chuti.
- Podávejte teplé a ozdobte jemně nasekanou cibulkou nebo sesílnými semínky.