30. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
Tteokbokki – pikantní rýžové těstoviny
zdroj: Recepty 24/7

Tteokbokki je populární korejské jídlo, které spojuje pikantní omáčku s rýžovými těstovinami. Pokud máte rádi exotickou chuť, vyzkoušejte tento recept na domácí Tteokbokki a pořádně si pochutnejte na tradiční korejské lahůdce. Buďte připraveni na chuťovou explozi!

Suroviny

  • 250g rýžových těstovin (tteok)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce gočučang (korejská pasta z červených paprik)
  • 1 lžička korejského chilli prášku
  • 1 lžíce rybí omáčky (nebo alternativa pro vegetariány)
  • 1 šálek vody
  • 1 lžíce oleje

Postup

  1. Nejprve namočte rýžové těstoviny do horké vody a nechte je změknout.
  2. Na pánvi zahřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek.
  3. Přidejte gočučang, chilli prášek, sójovou omáčku, cukr a rybí omáčku.
  4. Přilijte vodu a nechte omáčku provařit.
  5. Přidejte změklé rýžové těstoviny a vařte do té doby, dokud nejsou těstoviny hotové.
  6. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody.
  7. Sůl a pepř přidejte podle chuti.
  8. Podávejte teplé a ozdobte jemně nasekanou cibulkou nebo sesílnými semínky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *