25. 8. 2024
Autor: Petr Kolář
Tteokbokki – pikantní rýžové placičky
zdroj: Recepty 24/7

Tteokbokki je populární korejské jídlo, které spojuje pikantní omáčku s lahodnými rýžovými placičkami. Vyzkoušejte tento recept na domácí přípravu tteokbokki a dopřejte si lahodnou kombinaci chuti a textury. Bon appétit!

Suroviny

  • 200g rýžových placiček (tteok)
  • 100g zelí (např. čínské zelí)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce čili omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička koření na tteokbokki
  • 1 lžička chilli prášku
  • 2 šálky vody

Postup

  1. Do hrnce nalijeme vodu a přidáme tteok, zelí a na kostičky nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme česnek, sójovou omáčku, čili omáčku, cukr, koření na tteobokki a chilli prášek.
  3. Necháme směs vařit až do zhoustnutí omáčky a změknutí rýžových placiček.
  4. Případně můžeme dochutit solí nebo čerstvě mletým pepřem.
  5. Served hot!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *