30. 1. 2025
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Tteokbokki – pálivé rýžové buchtičky jsou korejským pokrmem připraveným z řízků z lepkavé rýže, smíchaných s pikantní omáčkou a zeleninou. Tento lahodný pokrm je oblíbený pro svou kombinaci sladkokyselé chuti a jemného pálivého nádechu. Vyzkoušejte tento recept a užijte si autentickou korejskou kuchyni v pohodlí vašeho domova!
Suroviny
- 300 g rýžových buchet (tteok)
- 150 g pálené gochujang pasty (korejská pálivá paprika)
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 100 g čínského zelí
- 100 g špenátu
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička sezamového oleje
- 2 šálky vody
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte nasekanou cibuli.
- Přidejte na kousky nakrájenou mrkev a čínské zelí a restujte do změknutí.
- Přidejte špenát a vařte, dokud se nezmenší.
- Přidejte gochujang pastu, cukr, sójovou omáčku a vodu a nechte vařit.
- Přidejte rýžové buchtičky a vařte dalších 10 minut, dokud nejsou měkké.
- Před podáváním zakápněte sezamovým olejem.