30. 1. 2025
Autor: Petr Kolář
Tteokbokki – Pálivé rýžové buchtičky
zdroj: Recepty 24/7

Tteokbokki – pálivé rýžové buchtičky jsou korejským pokrmem připraveným z řízků z lepkavé rýže, smíchaných s pikantní omáčkou a zeleninou. Tento lahodný pokrm je oblíbený pro svou kombinaci sladkokyselé chuti a jemného pálivého nádechu. Vyzkoušejte tento recept a užijte si autentickou korejskou kuchyni v pohodlí vašeho domova!

Suroviny

  • 300 g rýžových buchet (tteok)
  • 150 g pálené gochujang pasty (korejská pálivá paprika)
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 100 g čínského zelí
  • 100 g špenátu
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 2 šálky vody

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte nasekanou cibuli.
  2. Přidejte na kousky nakrájenou mrkev a čínské zelí a restujte do změknutí.
  3. Přidejte špenát a vařte, dokud se nezmenší.
  4. Přidejte gochujang pastu, cukr, sójovou omáčku a vodu a nechte vařit.
  5. Přidejte rýžové buchtičky a vařte dalších 10 minut, dokud nejsou měkké.
  6. Před podáváním zakápněte sezamovým olejem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *