2. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Třísvitkový guláš s knedlíky je klasický český recept plný chutí a vůně. Tento lahodný pokrm spojuje tenké plátky hovězího masa s bohatou omáčkou a křupavými knedlíky. Naše jednoduchá a poutavá příprava vás provede krok za krokem, abyste se snadno dostali k dokonalému výsledku. Připravte si tuto tradiční pochoutku a ponořte se do autentického českého gastronomického zážitku!
Suroviny
- 1 kg hovězího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 4 lžíce oleje
- 2 lžíce papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžíčka majoránky
- sůl a pepř podle chuti
- 1 lžíce mouky
- 500 ml hovězího vývaru
- 500 ml piva
- 500 g brambor
- 250 g hladké mouky
- 2 vejce
- sůl
Postup
- Na oleji osmahněte na drobno nakrájenou cibuli.
- Přidejte prolisovaný česnek, papriku, kmín a majoránku. Promíchejte a nechte chvíli restovat.
- Přidejte na kostky pokrájené hovězí maso a orestujte z každé strany dozlatova.
- Solte, pepřte a přisypte mouku. Promíchejte a chvíli restujte.
- Přilijte hovězí vývar a pivo. Přiveďte k varu, snižte plamen a nechte pod pokličkou dusit asi 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.
- Mezitím si připravte knedlíky z brambor a hladké mouky. Brambory oloupejte, nastrouhejte a vyžmolkujte nadbytečnou šťávu. Přidejte mouku, vejce a sůl.
- Vypracujte hladké těsto a vytvarujte knedlíky.
- Do vroucí osolené vody vložte knedlíky a vařte asi 10 minut, dokud nevyplavou na povrch.
- Hotový guláš podávejte s knedlíky.