2. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Třísvitkový guláš s knedlíky
zdroj: Recepty 24/7

Třísvitkový⁣ guláš s knedlíky je klasický český recept plný chutí a vůně. ⁤Tento lahodný pokrm⁢ spojuje tenké plátky hovězího masa s⁢ bohatou omáčkou a křupavými knedlíky. Naše jednoduchá a poutavá příprava vás provede ​krok⁣ za⁢ krokem, abyste se snadno dostali k dokonalému výsledku.⁤ Připravte si tuto ‍tradiční pochoutku a ponořte ⁣se do autentického českého gastronomického zážitku!⁣

Suroviny

  • 1 kg‌ hovězího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce​ oleje
  • 2 lžíce papriky
  • 1⁣ lžička kmínu
  • 1​ lžíčka majoránky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 ‌lžíce mouky
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 500 ml piva
  • 500 g brambor
  • 250 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • sůl

Postup

  1. Na⁤ oleji osmahněte na ⁣drobno nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte‍ prolisovaný‌ česnek, papriku, kmín ‍a majoránku. ​Promíchejte a nechte chvíli restovat.
  3. Přidejte na kostky ⁤pokrájené hovězí maso a orestujte⁣ z každé strany dozlatova.
  4. Solte, pepřte a přisypte mouku. Promíchejte ⁤a chvíli restujte.
  5. Přilijte hovězí vývar a pivo. Přiveďte k varu, snižte plamen a⁤ nechte​ pod pokličkou dusit asi 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.
  6. Mezitím si připravte knedlíky z brambor a hladké mouky. Brambory oloupejte,⁤ nastrouhejte a vyžmolkujte nadbytečnou šťávu. Přidejte mouku, vejce a‍ sůl.
  7. Vypracujte ⁤hladké těsto a vytvarujte‍ knedlíky.
  8. Do vroucí ‍osolené vody vložte knedlíky a vařte⁣ asi 10 minut, dokud nevyplavou na povrch.
  9. Hotový guláš podávejte s knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *