24. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na třešňový knedlík s mascarpone, který vás okouzlí svou sladkou kombinací šťavnatých třešní a krémového mascarpone tvarohu. Tento tradiční český dezert je ideální pro letní období a jistě potěší každého milovníka sladkostí. S naším receptem na třešňový knedlík s mascarpone si můžete dopřát dokonalou chuťovou explozi!
Suroviny
- 500 g třešní
- 500 g brambor
- 200 g hladké mouky
- 1 vejce
- špetka soli
- 100 g mascarpone sýra
- 100 g másla
- 100 g strouhaného másla
- cukr a skořice podle chuti
Postup
- Na začátek si připravte bramborové těsto. Brambory uvařte, oloupejte a rozmělněte na kaši.
- Přidejte vejce, sůl a postupně vmíchejte mouku, dokud nevznikne hladké těsto.
- Těsto rozválejte na pomoučeném válu a na něj položte vykostěné třešně.
- Zabalte třešně do těsta a vytvarujte knedlíky.
- V hrnci s vroucí osolenou vodou vařte knedlíky cca 15 minut.
- Po uvaření je vyndejte, nechte okapat a lehce obalte v máslu smíchaném se strouhaným mákem, cukrem a skořicí.
- Servírujte s mascarpone sýrem jako dipem nebo nahoře.