25. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Tresčí filé s avokádovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a zdravé recept na tresčí filé s avokádovou omáčkou. Tato jednoduchá, ale chutná kombinace bude skvělou volbou pro Vaši rodinnou večeři. Sledujte náš krok za krokem návod a užijte si delikátní pokrm plný chuti a živin.

Suroviny

  • 4 kusy tresčího filé
  • 2 avokáda
  • 1 limeta
  • 1 stroužek česneku
  • 1 červená paprika
  • Čerstvá petrželka
  • 1/2 červené cibule
  • Sůl, pepř
  • Olivový olej

Postup

  1. Nejprve si připravíme avokádovou omáčku. Avokáda oloupeme, zbavíme pecek a rozmačkáme vidličkou v misce.
  2. Přidáme na jemno nasekaný česnek, šťávu z limety a osolíme a opepříme podle chuti. Důkladně promícháme.
  3. Papriku a cibuli nakrájíme na drobné kostky a přidáme k avokádové omáčce. Promícháme a necháme odležet v lednici.
  4. Tresčí filé omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Osolíme a opepříme z obou stran.
  5. Na rozpálené pánvi s trochou olivového oleje smažíme filé z obou stran dozlatova.
  6. Smažená treska podáváme s avokádovou omáčkou a ozdobíme nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *